Oldal kiválasztása

Áldás vagy csapda a szerelem?

A szerelem talán csak az elme legális tudatmódosítója. Ezzel a legtöbb ember számára oly vágyott, és csodálatos megéléssel egészen addig nincs is baj, amíg nem azonosulsz vele. Az ego ugyanis pontosan akkor jön létre, amikor Te magad azonosulsz egy gondolattal ,vagy érzéssel.

Ennek egy vulgárisnak tűnő bizonyítéka sok nő elmondása alapján, hogy a párjuk amikor igazán szerelmes lett beléjük, akkor már nem tudott olyan vad és kemény lenni vele az ágyban, mint korábban. Sajnálta a nőt. Igen ám, de a nő szerelemre lobbanásának egyik fő oka a megtapasztalt, határokat átlépő szexualitás volt. Ezt egészen addig meg is kapta, amíg a férfi igazán szerelmes nem lett.

Ettől a pillanattól kezdve, természetesen nagyon sok irányt vehet a történetük, de sok esetben ez már önmagában elég ahhoz, hogy a szexualitásból kiindulva, az élet más területein is eltávolodjanak egymástól.

Egy szó mint száz, nem a szerelemmel van baj, hiszen szenvedély nélkül egy kapcsolat olyan lenne mint a húsleves só nélkül.

A valami hasonlót megélt ember már nemcsak hallja vagy érti a “Sose házasodj csak szerelemből, és sose válj el haraggal” mondás igazságát, hanem azt is tudja, hogy ez megtapasztalásból született. Az ember a szemével lát, a fejével gondolkozik és a szívével érez, de néha elfelejti, hogy ő nem a szeme, nem a feje, és nem a szíve. Viszont amikor valamelyikkel azonosul, akkor felborul az egyensúly.

Pilát Gábor

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!