Oldal kiválasztása

Hullámvölgyek és hullámhegyek

Mindannyian megtapasztaltunk hullámvölgyeket és hullámhegyeket az életben. Kapcsolatokban. Munkában. Mindenben.

Volt, amikor néhány Forintot találtam csak a zsebemben, hogy vegyek valamit enni, és olyan is akadt, amikor a százszorosát elköltöttem felesleges dolgokra. És ha belegondolok, nem attól voltam boldogabb, hogy sok mindenem volt, illetve nem attól voltam boldogtalanabb, hogy valaminek csak a hiányával rendelkeztem.

Ne sürgesd az időt, és ne beletörődve, de fogadd el, értékeld és becsüld meg és azt, amid van. Amikor az életben ugyanis a hiányaidra fókuszálsz, és nem az elfogadás, a hála, a cselekvő hit és szeretet vezérel, akkor boldogtalan leszel. Arról nem is beszélve, hogy az élet fog megtanítani arra, hogy azt értékeld amid volt. A dolgok teljes elfogadása mindig lelki békét eredményez, mert amit tökéletesen megengedsz, az megnyugvást hoz. És akkor élsz igazán.

Lehet hogy, december elsején rápillantottál az adventi csokinaptárodra, és aszerint már csak hármat kellett volna aludni Karácsonyig. Lehet, hogy ránézel az életedre és megjegyzed, hogy neked már egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban, mitöbb, egy gyerekzsivajjal fűszerezett szerető családban kellene élni. Ehelyett a valóság az, hogy a csokit ideje korán megetted és még mindig szingli vagy.

Rá kell jönnünk, hogy nem attól vagyunk valakik, hogy mink van, és arra, hogy a pillanatnyi élethelyzetünk nem azonos az életétünkkel. Hogy nem kell felvenni a birtoklási versenyt a környezettel a “ki vesz drágább ajándékot karácsonyra” játszmában.

Mikor fogjuk azt mondani, hogy vannak terveim, reális és elérendő céljaim, de elégedett vagyok? Hogy elég, kiszállok az értelmetlen játszmából? Nos, minél jobban beleragadtunk és függővé váltunk tőle, annál inkább az a válasz, hogy: Soha. Ennek a gátlástalan és fékevesztett rohanásnak éppen ez a lényege: soha, de soha nincs vége. Mindig több kell. Mindig jobb kell.

A boldogság után áhítozunk, amiről azt gondoljuk, hogy az úszómedencés házban van elrejtve. Amikor viszont megszerzed a házat, de nem jön a remélt boldogság, vagy csak rövid időre költözik be, akkor még mindig felcsillan egy reménysugár: Túl kicsit vettem, nagyobb célokat kell kitűznöm magamnak.

Áldott, békés ünnepeket kívánok!🙏❤️

Barátsággal, Gábor

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!