Oldal kiválasztása

Egy életed van!

Néha hasonló, és nagyon gyakran különböző élethelyzetekben vagyunk. Ezeket az élethelyzeteket mindenki a saját félelmeivel, fájdalmaival, traumáival, vágyaival, veszteségeivel, sikereivel és kudarcaival sűrűn átszőtt fátylon, az elmén keresztül szemléli. 

De egy Életet élünk! Egy Élet él rajtunk keresztül. Illetve csak élne, mert mi sértődött gyerekként megnehezítjük “neki” leginkább azzal, hogy szerepekkel, identitásokkal, helyzetekkel, félelmekkel azonosulunk, ami lehetetlenné teszi a mindenkori jelen pillanatának tiszta érzékelését és teljes megélését.

Testileg jelen vagyunk, azonban lelkileg nem. Hagyjuk, hogy az elménk egós része a megváltoztathatatlan múltban tartson, vagy a reményteli jövő felé kacsingasson. Azt persze már kihagyjuk a számításból, hogy a jövőt a tudatállapotunk alakítja, tudatállapotunkat pedig az, hogy mennyire vagyunk képesek jelenlevőnek lenni.

 

Senki nem állítja, hogy minden élethelyzet örömteli. Ráhatásod azonban csak akkor van, ha képes vagy elfogadni annak a lét-ségét, a van-ságát. Viszont ha ezt a jelenben elfogadod, -ami nem egyenlő a beletörődéssel-, akkor lehetőséget kapsz hogy változtass rajta, szeresd meg, vagy hagyd abba, és zárd le.

 

Ha van célod, most tegyél érte!

Ha hiányzik, most hívd fel!

Ha mondhatod, most mondd!

Ha szerethetsz, most szeress!

Ha ölelhetsz, most ölelj!

Ha csókolhatsz, most csókolj!

Ha bízhatsz, most bízz!

Ha teheted, tedd most!

Mi más lehetne ennél fontosabb ebben a pillanatban? 

És ne bánj meg semmit, amit megtettél. Inkább azokat a dolgokat sajnáld csak, amiket nem tettél meg, holott megvolt rá az esélyed, hogy megtedd!

Pilát Gábor

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!