Oldal kiválasztása

Szavak helyett

A kifelé fordulás lehet kényszeres, és nem feltétlenül jelent nyitottságot, mint ahogy a szabadon választott befelé fordulás sem a befordult, megkínzott elme spiritualitásba menekülésének a sajátja.

 

Önmagad megismerésében nem a lehetőségek hiánya gátol meg, hanem az őszintétlenség. A félelemből született hezitálás és ellenállás önmagukban jelentős akadályok lehetnek, de az őszinteséggel találkozva megfutamodnak, és gyorsabban szertefoszlanak, mint a hajnali köd. 

 

A saját éneddel való találkozás túlmutat az elmén, túlmutat a duális világon, túlmutat a születésen, és a halálon is. Ez a találkozás csak a létezés határtalan birodalmában jöhet létre. Oda viszont egyedül kell eljutnod, nincs az a spirituális tanfolyam, önismereti csoport, vagy ezoterikus könyv, ami elröpíthet oda. Az emberiség egyik legnagyobb problémája a szavak, és azoknak az egyénenként változó és legkülönbözőbb értelmezése, miközben ebben a világban szavakkal kommunikálunk, és azok segítségével értjük meg egymást.

A bölcs szavak jó esetben segítségedre lehetnek, de a zűrzavart is fokozhatják. Az egyetlen biztos és bölcs út a csöndes belső fáradhatatlan keresése. Ezen az úton haladva nem kell ólmot öntened a füledbe, hogy süketté válj. Halld meg a szavakat, mert azok egy ideig olyan táplálékot adnak az elmének, mint a csecsemőnek az anyatej. Később úgyis egyre halkabbá válnak, a tények és az igazság pedig egyre hangosabbá. 

 

Pilát Gábor 

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!