Függőség

Mindig azt kapod, amit jutalmazol!

Mit gondoltok, az iskolában a tanárok kivel szoktak többet foglalkozni, a jó vagy a rossz diákkal? Természetesen a rosszal, hiszen neki van szüksége a felzárkózásra! A jó meg amúgy is tanul magától. Ez nagyon humánus magatartásnak tűnik, nem?

Kár, hogy a pokol felé vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

No, de nézzük meg mi is történik ebben az esetben. Jó esélyünk van arra, hogy a rossz tanulónál nem érünk el látványos javulást, viszont a jó tanuló osztályzatai leromlanak.

Miért?

Mert a gyerekeknek figyelemre van szükségük, amit így vagy úgy, de megszereznek. Ha nem tudják azzal, hogy jól viselkednek és jól tanulnak, akkor rosszul fognak viselkedni és rosszul fognak tanulni. Sőt, még meg is betegítik magukat ha az szükséges, hogy figyelmet kapjanak, és ha hiszed, ha nem, lesz az a pont, amikor a nagyon elfoglalt manager szülőnek mégiscsak akad ideje ott ülni a gyerek kórházi ágya mellett. Ne várd meg azt a pontot.

Más. Jópár évvel ezelőtt egy forgalmas kereszteződés piros lámpája alatt ülök az autóban a délutáni csúcsforgalomban. A kocsik közt észreveszek egy 30-35 éves, életerős fiatalembert, aki kalappal a kezében pénzt kéreget. Amikor hozzám lép, én köszönök neki és azt kérdezem tőle:

„Ha jól látom, Önnek pillanatnyilag nincs munkája. Én meg építkezem, volna kedve eljönni dolgozni napi 5000 Ft-ért?” Az ember kiröhög: „Most viccel? Így kétszer ennyit is megkeresek!”

Létezik egy érdekes szabály, ami már inkább törvényszerűség: MINDIG AZT KAPOD, AMIT DÍJAZOL!

Mit is jelent ez? Ha a rossz gyereket tüntetjük ki a figyelmünkel, rossz gyereket kapunk. Ha a kéregetőnek (aki megtehetné, hogy dolgozik) pénzt adunk, sok kéregetőt kapunk.

Tehát, a magánéletben kire kéne szentelned a drága idődet? Azokra a jóravaló emberekre, akik megbecsülnek Téged!

FIGYELEM! Az összefüggés egy párkapcsolaton belülre is igaz! Egy kapcsolaton belül is így működik. Ne legyetek elnézőek a problémákkal szemben, fogjatok egy kardot és kaszaboljátok le őket, de az időtök és figyelmetek nagy részét a jó dolgokra fordítsátok!

Ne feledd, úgy kapod, ahogy kérted, avagy MINDIG AZT KAPOD, AMIT DÍJAZOL!

Pilát Gábor

Tabuk nélkül – Ébredj! – Élj!

A könyvek megvásárólhatóak itt: www.pilatgaborwebaruhaz.hu

Ne csak a távolból Szeress!

Nem elég ha csak lájkolsz, bökdösöl, és lehajtott fejjel, levegővétel nélkül nyomod a szívecskéket, nekem több kell. Kevés, ha csak akkor szeretsz, amikor van egy kis szabadidőd, vagy a hormonjaid kiadják a parancsot. Ha csak ennyire szeretsz, akkor vagy nem szeretsz igazán, vagy csak ennyire tudsz szeretni. Talán ez is több, mint a semmi, de sajnos egyikkel sem megyek messzire.

Kellek neked? Akkor hívj fel, hogy halljam a hangod. Találkozzunk, hogy egymás szemébe nézhessünk, beszélgess és szeretkezz velem, ölelkezve álmodjunk egy ágyban, és fogd a kezem akkor is ha rossz napom van.

És sose kérj elnézést az érzelmeidért, vagy azok kimutatásáért, mert az rosszabb lenne, mintha az igazságért kérnél bocsánatot. Szóval Szeress, vagy engedj el!

Pilát Gábor

A megcsalás‼️🤷‍♂️💔

Tabuk nélkül Pilát Gáborral
Ma 21.00-tól a Dunakanyar FM 94.1-en, illetve itt, a Facebook Live-on‼️

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-04-01T15:02:58+00:00 April 1st, 2018|Uncategorized|0 Comments