A szerelem szárnyán

A szerelem szárnyán
 A barátsághoz kell a beleegyezésed, a szerelem nem kérdez. Az emberek a szerelem mágikus hatása alatt sok olyan dolgot tesznek meg a másikért állítólag szeretetből, amit a kapcsolat későbbi éveiben, vagy a házasságban nem. A szerelmet gyakran nem a szeretet váltja fel, hanem a másik bírálata. A szeretetet ugyanis nem lehet megkövetelni, de gyakorolni annál inkább.
 
Romlottság, őszintétlenség, a tisztesség hiánya jellemezné a párkapcsolatokat és a világot? Nem. Ezek az embereket jellemzik.
 
Amikor Jézus megmosta a tanítványai lábát, szolgáló cselekedetével egyszerű, egyértelmű és példa értékű útmutatást adott a szolgálat és a szeretet gyakorlására.
Sajnos vagy hál’Istennek ezt is „gyakorolni” kell, mint a testedzést. Ha nem gyakorlod, elsorvad, mint az izom, amit nem terhelnek. Sőt, előbb-utóbb azt a képességét is elveszíti az ember, hogy másoktól elfogadja a szeretetet, hiszen százan szerethetnek, ha nem érzed, nem fogod tudni elfogadni, így megélni sem.
 
Miért őszintébb a csók a reptereken, mint a házassági évfordulókon (tisztelet a kivételnek) és igazabb az ima a bajban, mint a hittanórákon? Azért, mert szívből jön. A Mi Atyánk valódi ereje sem a szavakban van, hanem a hitben.
 
Pilát Gábor
Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-27T05:11:38+00:00 March 27th, 2018|Uncategorized|0 Comments