A féltékenység

A féltékenység

A féltékenység megnöveli az emberi képességeket, ugyanis a féltékeny ember jobban nyomoz, mint a rendőrség, és intenzívebben hallucinál, mint egy drogos.

Azonban a féltékenység veszélyesebb, mint a vérzékeny ember számára a sebesülés, mert a vér látványa legalább közvetlen veszélyt jelent, és ijesztően arra sarkallja az embert, hogy segítsen magán vagy segítséget kérjen. A féltékenységgel azonban önkezűleg okozzuk megunknak a szúrt sebet, és minthogy nem önpusztító szándékkal tesszük, jobban rejtve marad. De a legrosszabb, hogy a mérgezett késsel rögtön a szívünket vesszük célba.

Pilát Gábor

Vége van…

A se veled, se nélküled kapcsolat 💑🤷‍♂️⁉️

Tabuk nélkül Pilát Gáborral
Ma 21.00-tól a Dunakanyar FM 94.1-en, illetve itt, a Facebook Live-on‼️

Megjelent a 3. könyvem :).

Ez a könyv a szeretet, az igazság, és az élet iránti mély tisztelettel íródott. Szeretném hálámat kifejezni azok felé az emberek felé, akik segítettek, akik támogattat, és azok felé is, akik hátráltattak és kritizáltak. Egyikőjük nélkül se születhetett volna meg.

Akár tudsz róla, akár nem, ez év január elsején te is elkezdted megírni a saját 365 lapból álló évkönyvedet. A könyvet üresen kaptad, a lapokat te töltöd meg tartalommal, akárcsak én a sajátomat. Személyes útkeresésem során, örömön, bánaton, sikereken, bukásokon, és bizony kemény leckéken keresztül kaptam meg a válaszokat a személyes kérdéseimre. Ezeket a tapasztalatokat te sem fogod megúszni az utadon.

Az életed olyan, mint egy busz, amin te magad vagy a sofőr. A busz néha utasokkal közlekedik, időnként üresen. Van, hogy kéretlen, mitöbb, jegy nélküli potyautasok szállnak fel. Olykor pökhendi, önelégült, nagyképű és elbizakodott utasokat kell elviselned, akik lenéznek amiatt, hogy te csak egy sofőr vagy. Sőt, alkalomadtán huligánok rongálják az utasteret. Néhanapján ki kell tenned a “garázsmenet” táblát, hogy feltankold, kitakarítsd, vagy megjavítsd a buszt.

Persze vannak tisztességesek utazók is, akik köszönnek felszálláskor, érvényes jeggyel utaznak, és időben jelzik leszállási szándékukat. Ők sem biztos, hogy végigkísérnek az úton, talán csak néhány megállóra csatlakoznak, de velük élmény lesz az utazás. Időközönként forgalmi dugóba kerülsz, és jogodban áll felbosszantani magad, de legjobb, ha előveszed a keresztrejtvényt és kitöltesz néhány sort.

Egyszóval a körölményeket nem te választod, te maximum a hozzáállásodat határozhatod meg. Tiszta szívemből kívánom, hogy ne csak akkor érezd a hazaérés örömét, amikor a műszak végén hazamész, és belépsz az otthonodba. Azonban ahhoz, hogy ezt az örömöt életed minden percében érezd, le kell áboroznod le a jelen pillanatban, mert ez a végállomás. Ez a kezdete, és a vége is minden erőfeszítésednek.

Talán elfogadtad, talán megszoktad az élet bonyolultságát és azt, hogy mindenért meg kell küzdeni. És talán ezért tartod elképzelhetetlennek és lehetetlennek, hogy kaphatsz valamit, amiért nem kell tenned semmit. Pedig van ilyen. Élsz. Az élet megéléséhez pusztán annak a megértése szükséges, hogy a múlt ajtaja zárva, és a jövődet a most pillanata nyitja. Hát ébredj fel és lépj be rajta.

Jó olvasást kívánok!

Barátsággal,

Pilát Gábor

Tobább a könyvhöz…

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-25T16:15:27+00:00 March 25th, 2018|Uncategorized|0 Comments