Nem becsülsz meg!

Nem becsülsz meg!

Sajnálkozunk magunkban, és panaszkodunk a barátoknak, hogy nem becsülnek meg minket. Talán válaszreakcióként mi is egyre kevesebb figyelmet és egyre kevesebb szeretetet adunk, ahelyett, hogy ott beszélnénk róla, ahol a probléma felmerült, otthon.

“Néma gyereknek anyja se érti a szavát.” Ezt a mondást mindenki ismeri, és talán túl egyértelműnek is találja ahhoz, hogy alkalmazza is. Mintha valaki a lélegzetvétel evidenciája miatt nem venne levegőt.

Több figyelemre, több szeretetre van szükséged? Hát mondd el neki. Ha másodjára, harmadjára sem érti meg, vagy megérti, de lusta, hogy örömöt szerezzen neked, akkor nem érsz neki semmit. Pontosabban éppen annyit, amennyit kapsz tőle. Ez nem bonyolultabb, mint felismerni egy zsiráfot. Problémás gazdának problémás a kutyája, vagy az lesz. A párkapcsolat szempontjából pedig a téged nem tisztelő és nem szerető problémás ember nem egy álcázott lehetőség, hanem probléma.

Ahogy Weöres Sándor versében olvashatjuk, “Árok mellett üszkös a fa dereka..”, úgyhogy ha nem akarsz elkorhadni, vond be magad felületkezelővel, -persze ezzel vállalva a tompulást, hiszen a festék eltömíti a pórusokat-, vagy gördülj arrébb.

Pilát Gábor

Szeress jól!

https://tixa.hu/tabuknelkulaparkapcsolatrol_symbol

Miért, lehet rosszul is szeretni?! Igen, lehet.

A szeretet nem csupán egy érzelem és nem csak egy érzés, hanem az ember alapvető létállapota, ami mindig a kifejeződésben nyilvánul meg. És sokszor nem úgy, ahogy szeretnénk.

A tudomány törvényszerűségeit senki nem vonja kétségbe, tanuljuk, ismerjük és használjuk őket. Az életnek is vannak törvényszerűségei csak azokat kevésbé, legfeljebb tapasztalati úton tanuljuk, és időnként még kevésbé használjuk.

Mi mindketten erre tettük fel az életünket: igyekszünk támogatni, és erősíteni az embereket. Nőket, férfiakat, párokat egyaránt.
Ezt tesszük majd a SZERESS JÓL! címet viselő közös előadásunkon is, melyet több város meghatározó helyszínére szeretnénk elvinni. 

Ebben a humoros, könnyed és szórakoztató, tabumentes és a végletekig szókimondó előadásban a leggyakrabban előforduló hibák megmutatásán keresztül szeretnénk minél több felismerést okozni, és instant hazavihető, gyakorlati tippeket adni a mindennapokhoz. 

Nőkhöz és férfiakhoz szólunk majd, nőként és férfiként, két különböző nézőpontból, egy színpadról. ☯️♀♂

Gyere el, várunk szeretettel! 🤗

Barátsággal,
Gábor & Kata

– – – – – – – – – – – – – –
Belépőjegy: 3.200 Ft
Vagy gyertek párban: 5.300 Ft-ért❣️
– – – – – – – – – – – – – –
Jegyvásárláshoz katt ide:
➡️ https://tixa.hu/tabuknelkulaparkapcsolatrol_symbol

Miért kellenek a Nőknek a rosszfiúk, illetve férfiaknak a rosszlányok?

Rosszfiúknak és rosszlányoknak nevezhetnénk azokat a gyakran küllemükben vonzó, kívánatos embereket, akik a rövid és intenzív kampányidőszak után rendre átvernek, megcsalnak, testileg és/vagy lelkileg kihasználnak, de egy biztos, érzelmi romokat hagynak maguk után.

Sokszor ezek a külső tulajdonságok egy sor belső értékkel is párosulni látszanak. Határozott elképzelésük van a világról, ami figyelmességgel és kevességgel párosul. Megértőek, együttérzőek az életeddel kapcsolatban, és magabiztos elképzelésük van a jövő tekintetében. Gyengédek, figyelmesek, és rendszerint kellemes beszélgetőpartnerek. Ezek mögött viszont ott húzódik egy fontos tényező. Nem tűrnek semmiféle szellemi fegyelmet, és szinte minden esetben alacsony felelősségvállalási szintet fogsz megtapasztalni részükről.

Miért veszélyes?
Egy széleskörű felmérés eredménye, hogy a két éves kapcsolatban már szinte kialakul az a kötődés, mint a nyolc éves együttlétnél. Ez azt jelenti, hogy a kötődést természetünkből fakadóan nagyon hamar kialakítjuk. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy egy párkapcsolat két fő részből áll, úgymint az érzelem és a racionalitás (felelősségvállalás, kommunikációs szint, etika, stb.), akkor hamar kikristályosodik a probléma. Mire kitisztul a valós kép, már érzelmileg beszippantott a rosszfiúk vagy a rosszlány, mert bármennyire is furcsán hangzik, a „pszichopata” viselkedést könnyű elragadónak és vonzónak feltűntetni az elején. Ezért képesek vagyunk vonzódi ehhez az attitűdhöz, de kijelenthetjük, hogy nem ez kell nekünk.

Lehet, hogy párszor meg kell tapasztalnod a jelenséget, de idővel hamar átlátsz majd a szitán. Amennyiben viszont kitisztult a kép, a Te felelősséget, hogy miként cselekszel. Az biztos, hogy a változtatással járó fájdalom mindig kisebb, mint a szenvedés fenntartása.

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-18T16:40:54+00:00 March 18th, 2018|Uncategorized|0 Comments