A kivétel én leszek

A kivétel én leszek!

Az élet nem kiszámíthatatlan események tragikus sorozata, sokkal inkább korábbi döntéseink és tetteink következménye. Időnként a saját gyengeségeink foglyai vagyunk és  azzal a titkolt reménnyel kábítjuk magunkat, hogy majd mi leszünk a kivétel, aki erősíti a szabályt.

”Nagyon rossz házasságban élnek évek óta. A mostani párja rosszul kezeli és rosszul szereti Őt, de én jól fogom. Ezt Ő is érzi. Ugyan titokban, de hónapok óta együtt vagyunk, és már csak egy kis időt kell így kibírnunk. Értem ott fogja hagyni a családját.”

Nem. Nem fogja. Az ilyesmit általában mindenki átlátja, kivéve a dráma szereplői. Nyugodj meg, ha nem Te lennél az egyik főszereplő, Te is látnád. Attól még, hogy egy majomra szmokingot adnak, még majom marad. Tudod, vannak emberek, akikkel lehetetlen párkapcsolatra lépni.

A lehetetlent a gyerekek jelentik, vagy az a férj, illetve feleség, akit nem lehet elhagyni, mert annyira gyámoltalan, annyira beteg, annyira félelmetes, annyira bosszúálló, vagy annyira gazdag. De lehet, hogy Te leszel a kivétel…

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-11T07:46:59+00:00 March 11th, 2018|Uncategorized|0 Comments