Szerelemből gyűlölet

Szerelemből gyűlölet

A szerelem néha olyan, mint a lottó ötös. Azt hiszed megoldja minden gondodat, pedig gyakran csak elfelejteti a fájdalmat.

A szerelem és a gyűlölet sokszor úgy váltakoznak, mint az öröm és a bánat. Az élet elleni bűncselekmények jelentős része jogi definíció szerint szerelemféltésből, azaz féltékenységből történik. Ez sajnos nem is meglepő, hiszen szeretet nélkül még a szerelem is gonosz. Szeretet nélkül minden gonosz, még az élet is. Ha ez túl spirituálisan hangzik, íme néhány adat a Nők elleni erőszakról:

-A nők elleni erőszakos bűncselekmények 22 százalékát partnerük vagy volt partnerük követi el. A férfiakra vonatkozó hasonló adat 3 százalék.

-A meggyilkolt nőknek több mint felét (volt) férjük, vagy élettársuk ölte meg.

-Minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.

-A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nő elkövetővé válását hosszan tartó súlyos feleségbántalmazás előzte meg a férfi részéről.

-A nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által.

-A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőtt segítségért fordulnak, és akkor átlag 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek segítséget az erőszak megállítása érdekében, mielőtt hatékony segítséget kapnak vagy megölik őket vagy gyerekeiket.

-A válást vagy szakítást követő időszakban a nőket érő erőszak gyakorisága és intenzitása jelentősen növekszik, a szakítási szándék bejelentésétől számított két évet a szakirodalom fokozott veszélyességű időszaknak tekinti. Ebben az időszakban sok nő a fenyegetésektől való jogos félelmében tér vissza a partneréhez.

-A bántalmazást megélt nők 27 százaléka arról számol be, hogy partnere az erőszakkitörések során soha nem állt alkohol vagy drog hatása alatt.

Az üres fenyegetőzés és a zaklatás ugyan az amatőrök sajátja, az erőszak pedig gyengék végső menedéke, de aki asszisztál hozzá, az is cinkos. Sosem önző dolog kilépni az elnyomásból, még akkor se, ha néha azt hiszed. A változással járó fájdalom peddig mindig kisebb, mint a szenvedés fenntartása.

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-07T05:52:01+00:00 March 7th, 2018|Uncategorized|0 Comments