Tisztelet

Tisztelet

A szépség, a kisugárzás, a megjelenés esetleg levesz a lábadról, talán még vágyat is ébreszt benned és felizgat, de önmagában kevés ahhoz, hogy tiszteletet érdemeljen.

A tisztelet ugyanis nagy luxus manapság, kevesek kíváltsága. Kevesen érdemlik ki, és még kevesebben tudják, vagy merik odaadi. Az önzetlen ember általában először másokra gondol. Azonban van egy dolog, amivel még neki is legelőször önmagát kell megajándékoznia. Ez a tisztelet. Ugyanis ha valaki saját magát nem tiszteli, a legnagyobb jószándék mellett sem fogja tudni megadni azt másoknak. A mondás szerint “Aki a bort vízezi, más aljasságra is képes”. Nem tudom, hogy így van-e, viszont aki magát nem becsüli, az téged se fog.

Ezért soha ne magyarázd el másnak, hogy miért kéne téged tisztelni. Méltósággal viseld ha nem kapod meg, és ne foglalkozz vele. A jelenséggel se, és azzal se, aki nem adja meg neked. A legnagyobb tiszteletet azonban az mutatja, ha valaki önzetleül segít, ha segítséget kérnek tőle, és soha nem akarja mással cipeltetni a saját keresztjét.

A szeretet egy “rázósabb ügy”, hiszen tisztelni lehet valakit egy minimális szeretettel is, de igazán szeretni valakit csak maximális tisztelettel lehet.

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-05T16:08:59+00:00 March 5th, 2018|Uncategorized|0 Comments