Vágyak

Vágyak

A pillanat hevében született gyenge vágyak a jelen tartós megélésével köddé válnak, azonban a mélyen gyökezőket be kell teljesíteni, gyümölcseiket megérlelni és megízelni, attól függetlenül, hogy édes vagy keserű ízeket tartogatnak a számunkra.

Ha vétkezni akarsz, akkor tedd nyíltan és őszintén, teljes szívvel, mert a vétkeknek is megvan a feladata. Tanítja a kellő bölcsességgel rendelkező embert. Ha nem tanultál belőle, ismételj. Az egyetlen dolog ami stoppolhat téged, vagy árthat neked, az te vagy.

Kizárólag a valódi szeretet sajátja a rendíthetetlenség, hasonlóképpen a belső boldogsághoz. Amit keresni kell és megtalálni, az nem valódi. Fedezd fel azt, amit soha nem veszítettél el, ami mindig is a tied volt, ami tőled soha nem volt elválaszható. Told ki a fókuszt a vágyaidon, a félelmeiden, az elméden túlra, és megtalálod önmagad. Így biztosabb lábakon fogsz állni, és sem egy kellemetlenebb élethelyzet, sem egy szerelem sem fog elsodorni, hiszen az igazi boldogság a belső, és külső közötti harmónia.

A külső okoknak való megfelelés, és azokkal való megértés nélküli azonosulás mindig szenvedést okoz, legyen az akár egy igaznak hitt tanítás, vagy egy szerelem. Nem is lehetne másként, ugyanis a nyugtalan és összezevart éned hamar birtoklás függővé válik, és ebben az állapotában folyamatosan vágyik a nyereségre, viszont fél a veszteségtől, és szenved amikor csalódik.

A félelem, a kapzsiság, a vágyak, az elme helytelen használatának a következményei. A helyes használat eredménye a szeretet, a teremtés, a szépség, az igazság és az élet szolgálata lenne.

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-02T16:32:19+00:00 March 2nd, 2018|Uncategorized|0 Comments