Társas magány

Társas magány

Nézheted reggelnek a hajnalt, de attól még nem nyit ki korábban a kedvenc kávézód, és gondolhatod törődésnek a párod leértékelését, de attól még nem lesz szeretetteljes a kapcsolatod.

Sokszor bizony rutinból oldunk meg helyzeteket, és ami az inkább kétsége ejtő, hogy még így is sikerül. Mondjuk adott egy pár, akik megszokásból vannak együtt. Időnként még szeretkeznek is, ami leginkább a tudattalan hormontermelésük mellékhatsának következménye. Persze az idővel megszerzett tapasztalat nem válik hiábavalósággá, hiszen ennek a segítségével el tudják érni a várt kielégülést. Mechanikusan, valódi érzelmek és vágy nélkül, de magabiztosan, mert megtanulták, hogyan kell ezt együtt csinálni. Az agyuk természetesen máshol jár, és a másik teste csak zavarja őket abban, amire éppen gondolnak, és a fizikai beteljesülés is inkább a teljesítés diadala, mintsem a formanélküli lebegés megnyugvása.

Amire viszont már nem gondolnak, hogy a párkapcsolat valamikor számukra is egy szabadon választott lehetőség volt, és nem egy életfogytig tartó, kiszámítható sértés. Természetesen mondhatjuk, hogy ebben a világban a szenvedés általános, de a mi szabadságunk abban áll, hogy eldönthetjük, akarunk-e áldozatok lenni. A párkapcsolat az egység érvényesítése a dualitásban, ami természetesen tetszés szerint nélkülözhető, de annaka neve társas magány.

Pilát Gábor

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-03-01T19:01:51+00:00 March 1st, 2018|Uncategorized|0 Comments