A kapcsolat halála

A kapcsolat halála

Két ember kapcsolata nemcsak a szeretetben, hanem az elhidegülésben és az elidegenedésben is képes elmélyülni. Amikor megfellebbezhetetlenül érezni, hogy a sors rájuk osztotta a negatív hős szerepét. Márpedig egy hősnek minden jár. Ha férfi az illető, akkor alanyi jogon a nő semmibe vétele, háztartási robotként való felhasználása, fordított esetben pedig annak a megértése, hogy a feminizmus egyet jelent a hűtlenségben való egyenlőséggel.

Abban az állapotban, amikor a pár közös élete már nem valós és szabad élettér, csupán a sors egy kicsiny bugyra, ahol mindennapossá válnak azok az érzések, -mint amit a középkorban a pestissel fertőzött,  és karanténba zárt emberek érezhettek-, akkor szinte lehetetlenné válik a megoldásra való koncentrálás. Ilyenkor megpróbálják megmagyarázni maguknak, hogy nem egyedi eset az övék, az együttélés már csak ilyen. Egy mesterségesen létrehozott állapot, ami a néha túl sok intimitásból, túl sok közelségből, és túl kevés szabad énidőből van összegyúrva.

De nem kell, hogy a szokások, a megszokottság és a félelem tartsa össze a kapcsolatot. Viszont az elkerüléséhez kell egy jó adag tisztánlátás. Mihez? Hogy észrevegyük azt a pillanatot, amikor a hibát kezdjük el keresni a másikban és nem a szépséget. Mert abban a pillanatban tettük meg az első kapavágást a közös éltetünk sírja felett.

Pilát Gábor

Ha egyetértesz örülök, ha megosztod megköszönöm!

#tabuknelkul

Először jársz a Tabuk nélkülön? Itt kezdd el!
By | 2018-02-11T05:54:22+00:00 February 11th, 2018|Uncategorized|0 Comments