Vágyom a boldogságra – Tvitamin

Vágyom a boldogságra

A léted tudatosságában nincs vágyakozás, de minden vágyad onnan ered. Persze azzal a különbséggel, hogy a szeretet és jóakarat motiválta vágyak üdvösek és magasztosak, a többi pedig öncélú. Valószínűleg ez a legnagyobb különbség a boldoggá tevés vágya, és a boldoggá válás kényszere között.

Az utóbbinál jó eséllyel futsz bele abba a falba, mint a pénzmotivált ügynök, aki olyat is elad az ügyfelének, amire a másiknak nincs is igazán szüksége. Megteszi, mert az ő elsődleges célja a pénzkereset.

Az “én boldogságra vágyom” szándékába hasonló módon kerül bele az akarás, az elvárás, a követelés, és az erőfeszítés.

Az “adni nagyobb öröm, mint kapni” hangzatos szlogenjét ugyan a boxolók igyekeztek kisajátítani maguknak, de minthogy sem érzést, sem gondolatot nem lehet jogilag levédetni, így senki nem tud majd perbe fogni ha magadévá teszed és kipróbálod.

Pilát Gábor

A könyv a webáruházban megvásárolható…

Békülős sz-e-x

Minthogy az istálló is tiszta amíg nincs benne ló, így a konfliktus helyzet is elkerülhető ha nincs párkapcsolatod. A megoldás azonban nem az, hogy üres istállókat építünk és magányosan éljük az életünket. Az esetleges konfliktusok a párkapcsolatok szükségszerű velejárói, akárcsak a lovardában a lócitrom, de ha jól kezeljük őket, akkor a kapcsolat megerősödött formában élhet tovább.

Az átveszekedett időszak, vagy a közöny csendjében eltelt órák, napok, időnként gumiszalag effektusként működnek, azaz minél tovább tartanak, annál jobban kifeszül a szalag, és annál erősebb lesz a visszarántó erő. Erre talán kibékülős sz-e-x a legjobb példa.

A testiség nélülöző hiánya, mint gumiszalag visszaránt, és az együttlét öröme oldja a feszültséget. A felizgató és egyben megnyugtató érzés is hatalmába kerít, hogy megoldottuk a konfliktust, hiszen nemcsak a lepedőt gyűrtük össze hanem a stresszhelyzetet is. Kapcsolatunk szinte új erőre kapott. A sz-e-x kompenzál minket sértettségünkben, megbántottságunkban, csalódásunkban és dühünkben. Feloldódik a fájdalom, megbocsájtást nyer a hazugság és a csalás.

Persze tüneti kezelésnek önmagában a köhögéscsillapító is megoldás lehet betegség esetén, csak azon nem kell csodálkozni, ha később kórházban köt ki az ember, mert nemhogy nem találtuk meg a betegség valódi okát, még csak nem is kerestük.

Ezért hát ne az ágyban békülj, hanem a kommunikációban, és utána ülj autóba, tövig nyomva a gázpedált.

Pilát Gábor

Szeress jól!

Miért, lehet rosszul is szeretni?
– Igen, lehet.
A szeretet nem csupán egy érzelem és nem csak egy érzés, hanem az ember alapvető létállapota, ami mindig a kifejeződésben nyilvánul meg.

Tudj meg többet, kattints ide…

By | 2018-02-04T17:03:33+00:00 February 4th, 2018|Uncategorized|0 Comments