Önismeret

Önismeret

Az önismeret nem egy átruházható tulajdonság. Amennyiben viszont megszerzed és hű vagy magadhoz, nem félsz többet a valóságtól. Nincs szükséged semmire a magadba vezető úton, nemhogy könyvekere, még szavakra sem. A szavak ugyanis sosem tudják közvetíteni és leírni a valóságot, azt meg kell élned. Olyan hitre sem vagy rászorulva, ami eredményeket vár el.

A belső motivációd a fontos, nem a módszer. Bármit is teszel és bárhogy is teszed, ha azt a megismerés és az igazság érdekében teszed, akkor az a megismerés és az igazság felé visz.

Amennyiben az élet élvezetét tűzöd ki célként magad elé, és kitartóan dolgozol érte, meg fogod kapni. Azzal viszont számolnod kell a világ dualitásából fakadóan, hogy szenvedés is jár mellé. Ezért jobban jársz ha nem élvezni akarod az életet, hanem megtapasztalni és megélni. Ehhez az elején kell ugyan egy kis bátorság, de tudnod kell, hogy ami ebben visszatarthat, az csupán a félelemből fakadó bizonytalanság.

Amíg a test marad az elsődleges tényező, addig az elme másodlagos lesz, és az azon túli birodalom láthtatlan marad. Első lépésben hát tanulj meg hallgatni. Ebben a csendben könnyen megérted a kapcsolatot a szó, és annak jelentése között, és azt, hogy az Élet és Te egyek vagytok.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

Változz belülről!

Jó segged nem a zumbától lesz, hanem a guggolástól, de ettől még mindkettőnek megvan a maga célja. Sőt, ha izomlázat érzel másnap a fenekedben, az nem azt jelenti, hogy nekidőltél egy “glory hole”-nak az éjjel.

Társat sem nem attól találsz magadnak, hogy tökéletesen exponált képeket teszel fel magadról a társkereső oldalra, hanem attól, hogy jó állapotba hozod magad, így bevonzva a megfelelő társat magadnak. 
10-ből 7 ember nem olyan boldog, mint lehetne, így talán a boldogtalanság a leggyakoribb tudatállapot a világon. A boldogtalanságot okozó összetevők egy részét persze tálcán kapjuk, tehát gyártják nekünk, de nagyobbik felét mi gyártjuk saját magunknak, mintha lenne egy saját tulajdonú boldogtalanság gyárunk.

Ahhoz, hogy ebből kilépjünk, először le kell cserélnünk a gyárunk termékét a boldogságra, és át is kell neveznünk a gyárat, boldogság gyárra. Mondhatnánk azt, hogy ebben nincs sok újdonság, hiszen mindenki tudja, hogy a boldog gondolatok boldog tudatállapotot eredményeznek, az optimista hozzáállás és pozitív kommunikáció pedig boldog gondolatokat. Az igazság az, hogy tényleg nincs benne sok újdonság, mert csak és kizárólag újdonság van benne, főleg akkor ha még úgy igazából és tiszta szívedből ki sem próbáltad.

Azt mondta egy bölcs ember, hogy
1. Tartsd a szíved távol a gyűlölettől, az elmédet az aggogalomtól
2. Élj egyszerűen, számíts kevésre, adj sokat.
3. Felejtsd el önmagad, gondolj másokra.
4. Viselkedj úgy, ahogy veled szeretnéd, hogy viselkedjenek.
5. Töltsd meg az életed szeretettel és szórd szét, mint a nap a fényt.

A békés gondolatok békés kommunikációt eredményeznek, de ne feledd, hogy fordítva is így működik, sőt. A pozitív kommunikáció pozitív gondolatokat indít el, és az életed csak akkor változik meg, amikor te is változol.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

“Józsi” 10 éve félrekefél…

Józsi erősen italozó életmódot folytat, verbálisan sűrűn bántalmazza a feleségét és 10 éve szinte folyamatosan csalja. Etikai állapota nagyjából a béka segge alatt van kettővel. Mari, a felesége soha nem tett ilyet. Ő tisztességesen él, nem piál, de még csak flörtökbe sem bocsájtkozott soha. Az ő etikai szintje vajon hol van egy elképzelt skálán? Természetesen magasan, mondhatnánk, hisz nála becsületesebb teremtést még nem hordott a föld a hátán.

Ez így is lenne, ha Marit a „szövegkörnyezetből” kiragadnánk, de minthogy ő is szerves része a valóságnak, ezért az ítélet: Ugyazaz az etikai szintje, mint a férjének. Ott ülnek kéz a kézben a fűben, közel a béka fenekéhez. De MIÉRT?!

A válasz talán túl egyszerűnek és fájdalmasnak tűnik. Mióta tud Mari Józsi „gaztetteiről”? 8 éve. Pont azóta adja a kimondott vagy hallgatólagos beleegyezését a dologhoz, ezzel megnyerve magának az állapotot is.

Ha az életben bármely helyzetet, szituációt és etikai állapotot nem kezelsz, ami hatással van a te életekre, az a fejedre hull, akár tetszik, akár nem. A mondás szerint, „nem az a hülye, aki üti, hanem az, aki állja”, ezért ne legyél elnéző az etikátlansággal szemben, mert nem az a tisztességes ember, aki csendben tűri, hogy belerúgnak.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

By | 2018-01-07T20:11:25+00:00 January 7th, 2018|Uncategorized|0 Comments