Szeress most


Az ellentétek játéka

Bármi is történjen az életedben, az mind mulandó. Amikor örömteli érzés tölti be a szobát, akkor már bizonyossággal ott toporog a küszöbön valami, ami az ellenkező érzést testesíti meg. Persze ennek a fordítottja is igaz.

Csak a teljes megnyugvás állapotában vagy független a remény, és az aggodalom elválaszthatatlan párosától. Ezt azonban sem a remény, sem az aggodalom, sem a hit nem fogja végérvényesen megoldani, ehhez túl kell lépned a reményen, az aggodalmon, és a hiten.

Amikor azt mondod, hogy hiszek benne, akkor nem teszel mást, mint szavakba öntöd a reményt, azonban annak is az alapja a kétségbeesés, a félelem, és az aggódás.

Ha képes vagy elfogadni minden ellentmondást, akkor túlléptél a világ dualitásán. Ekkor is ugyanazon a vonaton utazol, és balra fordítva a fejed ugyanúgy a fájdalom, míg jobbra fordulva ugyanúgy a gyönyör képei jelennek meg az üvegen túl, de már nem akarsz beléjük kapaszkodni. Sőt, fejedet sem foddítod utánuk, csak addig nézed őket, amíg elhaladtok egymás mellett.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

A boldog kapcsolat alapja

Ha csak a szenvedélyedre bízod a döntést a párválasztásnál, elvesztél. Mindig keresni fogod a szív érzését, azzal a különbséggel, hogy nem tiszta lappal, és főleg nem tiszta lelkiismerettel teszed majd, hiszen már kapcsolatban vagy.

Nem a környezet rosszallásáról beszélek, az a lőtéri kutyát nem érdekli. Rólad beszélek. Ugyanis a még nem torzult ember lelke egy helyre kötődik. Egy férfihez. Egy Nőhöz. Persze növelheted a számot, de növekedni fog az üresség érzése is, mert aki több partnerkapcsolatot tart fent, az lelkileg egyikben sincs benne igazán. Látszólag az egó képes erre a szemfényvesztésre, de az egó nem ad erőt. Arra csak a szív képes.

Ez a fajta több lábon állás, hamis biztonságérzetet kínál, hiszen tisztesség nélkül a szerelem is alantas. A boldog kapcsolat alapja: igényesnek lenni magaddal szemben és igényes társat választani.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

Függőség

A romantika olyannyira ki tudja billenteni az egyensúlyából a józan észt, hogy még a lelki szenvedés is emlékezetes marad az általa teremtett érzelem miatt. Ezért azonban kár lenne hadat üzenni a romantikának.

Az EGO azonban nemcsak a szerelem, a félelmek és a vágyak mentén tud csapdát állítani. Meg tudja ezt tenni humánusabban is a “logika” segítségével.

Az elme által kreált hamis éntudat két állításból így von le következtetést: “A csalódás boldogtalanságot eredményez. A boldogtalanság ihletet ad és teremtésre sarkallja az ember. A teremtésben lenni magasztos állapot, tehát a csalódás kívánatos.” Vagy: “Amikor az ember játszik, akkor elkerülhetetlen a boldogság és az önfeledt öröm érzése. A kaszinóban lehet pénz nyerni, tehát ha játékosan akarsz gazdag lenni, járj kaszinóba.”

Amikor tehát egy hamis igazságot tényként fogadunk el, és a figyelem rögzül rajta, akkor kialakul a függőség. Az egészben az a titok, hogy nincs titok, és ez ennél semmivel sem bonyolultabb. Bármitől való függőség csupán az elme rögzült figyelme, amin bármikor változtathatsz, de csak akkor, ha megérted a folyamatot, és az elméden túlról megfigyeled a jelenséget. Ezzel a kitüntetett figyelemmel már hatástalanítottad is, ugyanis az EGO titokban szeret ármánykodni. Ennél többet tenni az ügy érdekében ugyan lehet, de legalább annyira felesleges, mint durva szavakkal adni jelentőséget egy fontos mondanivalónak.

Pilát Gábor

#tabuknelkul

Pilát Gábor Webáruház

http://pilatgaborwebaruhaz.hu/

By | 2017-12-10T15:23:22+00:00 December 10th, 2017|Uncategorized|0 Comments