Lépj ki a konfortzónádból?!


Tudod mi az igazán szexi?

Az intelligencia, na az szexi. A humorérzék, az is szexi. Az alázat, mely mögött magabiztosság lapul. Vagy amikor egy ember ki meri mutatni az érzéseit, mert rájött, hogy az álarc mögött sötét van és kevés a levegő. A bátorság. Amikor valaki nem az alapján hozza meg a döntéseit, hogy mit szólnak majd az emberek. Amikor egy Nő tud visszafogott lenni, de a szeme villanásából látod, hogy nagyon nem prűd. Aztán ott van a mosoly, amit nem azért kapsz, hogy lenyűgözzenek. És éppen ezért lenyűgöz, mert tudod az nagyon szexi.

Pilát Gábor

A gyerek nem egy idomított állat!

Régóta tanítják, mint a kutyakiképzés alapját, hogy a gazda legyen a falkavezér. De, mitől vezér a falkavezér? Egyáltalán, hogy jön ez a gyerekneveléshez?

Nos, mitől vezér a falkavezér?

Attól, hogy félnek tőle? Sok jel mutat erre: a falkavezér eszik először, útjából kitérnek a többiek, sőt tartanak tőle. Nagyon sokan ezt az egyetlen aspektust emelik ki, és teszik kizárólagossá a kutyakiképzésben. Ők azok, aki „lenyomják” a kutyájukat, akik „megküzdenek” a vezérségért, akik félelemre alapozva büntetéssel nevelnek. Kutyát vagy gyereket, mindegy.

Az állatvilágban mindenki a nyugodt, határozott energiát követi. Az ember az egyetlen faj, melynek tagjai időnként a labilisabb falkavezérek után mennek…

A kutyák világában például az ember az egyetlen falkavezér, aki szereti őket. A természetbeli falkavezérük soha nem jutalmazza meg a viselkedésüket. Soha nem mondja azt, hogy:
„-Nagyon köszönöm, hogy követtetek 100 kilométert”. Ehelyett viszont biztosítja a túlélésüket. Valószínűleg ennél nincs nagyobb szeretet.

Ezt a kutyák is tudják, és tűzön-vízen keresztül hajlandóak a falkavezér után menni. Ők sem az érzelmes, sem a szeretetreméltó vezetőket nem követnék, kizárólag a nyugodt, határozott vezetőket fogadják el. Így van ez az embereknél is.

Szabályok, Fegyelem, és a mindent átfogó Szeretet. Ha ezt nem értjük meg, a természet törvényszerűsége ellen dolgozunk.

A kutya, amelyik csak szeretetet kap, de irányítást nem, labilissá válik. Az embereknél, beleértve a gyerekeket is ez a helyzet. Pusztán a szeretettel kivívhatjuk a bizalmukat, de a tiszteletüket soha. A bizalmat ki lehet érdemelni, de jó irány és példamutatás, a szeretet, a szabályok, és fegyelem hiányában csak tekintélyelvű és megfélemlítő vezetést és oktatást kapunk.

Pilát Gábor

22047837_1969106410025478_1394750121016814970_o

A sírás örök, az indíték változó.

Nagyanyáink még a “Kívánságkosár” alatt bőgték el magukat a meghatottságtól, amikor a kedvenc daluk felcsendült a köztévé kívánós műsorában, szüleink az osztályfőnöki intő után az otthoni retorziótól rettegve, gyerekeink pedig a kielégítetlen vágytól, ha nem kapják meg azonnal a legújabb kütyüt.

Mi meg tisztán látunk minden generációt, az összes problémájával együtt, és az életen kívül hülyére vagyunk képezve mindenből. Szép lakásban élünk, jó ruhákban és klassz autókkal járunk, miközben elégedetlenek vagyunk, és félünk a jövőtől.

Amikor az életben a hiányaidra fókuszálsz, boldogtalan leszel. Inkább azt becsüld meg és azt értékeld amid van. Ha nem így teszel, az élet fog megtanítani arra, hogy értékeld azt, amid volt.

Pilát Gábor

22045879_1969815129954606_8694656914261554789_n

Könyveim és más: www.pilatgaborwebaruhaz.hu

By | 2017-10-18T14:24:00+00:00 October 1st, 2017|Uncategorized|0 Comments