Ami végképp kicsinál


Az ő szerelme segített kijönni a szarból

Bemehet valaki egy kaszinóba, de adidg nem játszhat, amíg meg nem győződnek arról, hogy rendelkezik pénzzel.

Egy párkapcsolat esetében viszont nincs arra vonatkozó hiteles kontroll, hogy az illető benne van-e még az előző kapcsolatában, lezárta-e, és elengedte-e azt, és tisztán lép-e a következőbe. Sőt, ha nem, akkor sokkal könnyebbnek tűnik mindezeket megtenni, amennyiben van valaki a háttérben, akinek a szerelme erőt ad a korábbi kötelékek feloldásához. Látszólag. A valóságban és a gyakorlatban azonban minden esetben kalamajkát okoz. Ha másért nem, akkor a rendezetlen alapra való építkezés miatt. Amikor valami csak úgy tűnik mintha az lenne. Mint a bőrutánzat, ami mindig annak is látszik, ami: műanyagnak.

Elég erő van benned is ahhoz, hogy ne a mások, és főleg ne a saját károdra kelljen boldogulnod. A szabadságért kirótt váltságdíj a kapcsolat korrekt lezárása, kiértékelése és elengedése. Megteheted, hogy mindezt túl soknak találod és egy huncut petákot sem fizetsz érte, azaz átugrod ezeket a lépéseket, de akkor később jön a fizetési felszólítás. Arra számlára viszont már az lesz írva: A boldogtalanság ára.

Pilát Gábor

21765307_1967799943489458_6434028818604147446_n

Engedd el, hogy megkaphasd!

A mai napot csak akkor kapod meg teljes egészében, ha elengeded a tegnapot.

Amikor egy ember ragaszkodik egy helyzethez, egy állapothoz, egy személyhez vagy egy tárgyhoz, hidd el, hogy oka van rá. Nyomós oka. Valamiért úgy érzi, hogy segíti az ő túlélését. Ez még egy betegség esetében is így van. Nem vicc, a betegségnek is vannak előnyei. Foglalkoznak velünk, ápolnak minket, kevésbé kell konfrontálódni a környezettel és bizony kisebb mértékben kell felelősséget vállalni saját magunkért.

Attól még, hogy zsákszámra olvassuk a spirituális könyveket az elengedésről, és érezzük is belül ennek az igazságát, nagy valószínűséggel ragaszkodi fogunk a viselt dolgainkhoz. Ragaszkodni fogunk hozzájuk, mert segítenek minket vagy azt hisszük, hogy segítenek minket. Nincs az az ember akiért lemondanánk róluk, hiszen ha megtennénk, akkor azt gondoljuk, hogy az veszélybe sodorhatná a túlélésünket, ezt az áldozatot pedig senkiért nem hozhatjuk meg. Bármit, de ezt nem.

Az egyetlen esélyünk abban van, hogy felismerjük, csak akkor válthatja fel a rosszat a jó, a jót a még jobb, ha képesek és hajlandóak vagyunk az elengedésre. Nincs szükség fájdalmas búcsúra, hiszen van, hogy ugyanazt szeretnénk megkapni, csak egy teljesebb formában, jobb minőségben. Ha ezzel a céllal és szándékkal tesszük, máris könnyebb. Sőt, ez nem is olyan, hogy „két dudás nem fér meg egy csárdában”, hiszen a mi vágyott dudásunk ennél sokkal szégyenlősebb. Ő csak akkor fog színre lépni ha tiszta a terep, így hát egyszerűvé válik a képlet.

Én nagyon sokáig azt hittem, hogy az elengedés veszteséggel jár. Bizonyos értelemben természetesen így is van, de néha megkönnyebbülés elveszíteni dolgokat. Ilyen többek közt a félelem, a harag vagy a neheztelés. Ezeket is csak akkor tudod elveszíteni és megszabadulni tőlük, ha elengeded őket, különben egy láthatatlan pórázzal összekötve rángatod magaddal, bármerre mész a világban.

Ezek az emóciók nem velünk született negatív érzések. Mi magunk szereztük őket. Így elengedni is csak nekünk áll hatalmunkban. Nekünk viszont hatalmunkban áll.

Pilát Gábor

Manapság a mindennapi élet fő jellemzője: ROHANÁS – elmegyünk egymás mellett mert nem figyelünk a másikra …. a jelzéseire … a szavaira … meg sem halljuk a szavakat ….. mert nincs időnk … mert érdektelen és mert mindenki a “saját maga pecsenyéjét sütögeti”.

De vannak és lesznek is kivételek! Amikor az ember apró jelzéseit is észreveszik … és egy- egy privát üzenetben küldött köszönő szavak mögé nézve AJÁNDÉKBA kapok két tiszteletpéldányt, hát Hölgyeim és Uraim ez példaértékű!!!!!!!!!!!!!

Gábor ezúton szeretném megköszönni a figyelmességedet és ezt a csodálatos gesztusodat! Könyveid első részét lassan kiolvasom (mert nem tudom letenni). Ha mondhatok ilyet, kötelező olvasmánnyá tenném! Kétségem sincs afelől hogy a második része még jobb!

NAGYON KÖSZÖNÖM!
Szeretettel: S. Mónika

Pilát Gábor könyvek, cd, termékek: http://pilatgaborwebaruhaz.hu

17800055_1885535588382561_481175588846279364_n

Ne bosszankodj! Nem éri meg egymillió forint érzelmet pazarolni néhány forintnyi bosszúságra.

Az emberek egy része mentális mocsokban él. A gyűlölet, a harag, a rosszindulat, a neheztelés, a bosszúvágy vezérli őket. Ezek az érzések persze nem ártanak annak a személynek, akivel szemben ezt érzik, viszont saját magukat folyamatosan pusztítják.
„Sokan szenvednek rossz egészségi állapot miatt, és nem attól amit esznek, hanem attól ami őket eszi.” A lélek láthatatlan rágcsálói.

A pszichoszomatika kifejezés görög eredetű, a psziché(lélek) és szoma(test), vagyis a lélek, szellem, test egységére utal. Pszichoszomatikus betegségeknek azokat a betegségeket nevezzük, amelyek – bár szervi betegségek-, de kialakulásában rendkívül nagy szerepet játszik a lelkiállapot. Ezt mára már az orvostudomány is nagy mértékben elismeri. A test és a lélek szorosan összefügg egymással, és ha a lélek sérül, az óhatatlanul kihat a testi egészségre is.

Sőt, ez ragályos is! A gyerekek például gyorsabban elkapják a félelmet vagy az aggódást, mint a náthát. Ezek persze akár nátha formájában is jelentkezhetnek.
Gyakran látni olyan gyereket, akire a nátha akkor tör rá, amikor dolgozat van az iskolában. Minthogy ha nem meg a kupleráj, akkor se a bútorokat kell lecserélni, így ebben az esetben sem az iskolát kell bezáratni.

Egyszer egy lelkész ezt javasolta egy embernek, aki gyakran dührohamot kapott:
„Ha a harag és a düh érzése keríti hatalmába, egyszerűen végezzen érzelem-lecsapolást az agyában. Azaz nyissa ki az elméjét, és hagyja, hogy a harag, a düh és a sérelem kiáramoljon. Menjen oda valakihez, akiben bízik és öntse ki a neki, amíg egy csepp sem marad belőle. Aztán felejtse el.” Vagy csak fújd ki, mint a füstöt.

Szeress, szeress!

Legyen ez a legszebb reggel,
Mikor a nap érted kel fel,
Legyél ma boldog, s ne feledd soha,
Légy türelmes, mert jön érted a csoda.

A szeretet ajándékát oly jó kapni,
De nagy bátorság elfogadni.

Hiszen az él és élni akar,
Táplálni kell éjjel, nappal,
Etetni, itatni, gondoskodni róla,
Mert meghal, mint víz nélkül a rózsa.

Ezért azt kívánom Neked,
Hogy szeressenek, s Te szeress, szeress.

Pilát Gábor

20914453_1952486235020829_886859404710940360_n (1)

By | 2017-10-18T14:26:12+00:00 September 24th, 2017|Uncategorized|0 Comments