Átok vagy áldás a büszkeség?


Ez egy nyers és vad világ, ahol a gyenge veszít, viszont az erős sem nyer. Legfeljebb látszólag és csak átmenetileg.

Ebben a játéktérben bármit meg lehet tenni. Bármit meg lehet tenni, de mindennek van következménye. El lehet tiporni a másikat, de azzal magadat tipod el, lehet hazudni a másiknak, de azzal magadnak hazudsz. Át lehet verni a másikat, de azzal magadat vered át.

Kár ujjal mutogatni a többiekre addig, amíg saját magunknak is megvannak a restanciáink. Olyanok vagyunk sokszor, mint a vőlegény, akinek a menyasszonyból csak a pi-na kell. Mert többet akarunk kivenni a pénztárcánkból, mint amennyit beletettünk, több elismerésre és szeretetre vágyunk, mint amennyit mi adtunk.

Az erős elfogadja, mi több kiköveteli és kikényszeríti a jót, amikor pedig rajta a sor, óvatosabban bánik az erőforrásaival. A gyenge behódol, leértékeli magát, lesi az erős minden kívánságát, de mindkét esetben kódolt a boldogtalanság és a fejreállás.

A legtöbb ember sajnos már elfogadta az állapotát és azt, hogy „az élet már csak ilyen”, de ennek nem kell szükségszerűen így lennie. Az iránytűd is csak oly mértékben fog megzavarodni az életben, amilyen mértékben azonosulsz a zavarodottsággal és amilyen mértékben eltávolodsz a szeretettől, a jelentől és a hitedtől.

Pilát Gábor

Kedves Gábor, rendbe tette az életem rendesen!

Rendeltem két könyvet Öntől Angliába, és elolvastam már majdnem mind a kettőt.

Ma hajnalban repültem Barcelonába, és még a repülőn is az Ön könyvét olvastam. Köszönettel tartozom önnek ezekért a csodálatos könyvekért!

A pszichológia nyelve van lefordítva a hétköznapi ember számára a könyveiben. Nagy szeretettel ajánlottam már másoknak is!

Minden jót kívánok önnek,aranyba kellene foglalni az írásait. Nagyon szókimondó, lényegretörő minden sora. Egyszóval imádom! Mégegyszer köszönöm és üdvözlöm Barcelonából 

Márti

21742834_1964521030484016_40922037255443285_n

Az élet szeretet, és a szeretet az élet

Háborúban ölni erény, békében a legnagyobb bűn. A cselelkedet lehet jó és lehet rossz, lehet bűnös és lehet magasztos, és még vagy száz féle lehet, de mindig a szeretet vezérli. A vágyat az én szeretete, a tudni akarást az igazság szeretetete. Az ember tettei viszont minden esetben láthatóvá teszi a kötelékeit.

Az élet megtapasztalását ellentétek, és sokszor végletek által szerezzük, hiszen ez a világ ellentétek által teremti és tartja fent magát. A születés értelmezhetetlen lenne halál nélkül, a fény sötétség nélkül, és a jóság a gonoszság nélkül. Meg kell, hogy ismerjük a félelmet, hogy bátrak lehessünk.

Amikor napfény vetődik ránk, akkor elkerülhetetlen, hogy árnyékot vessen a test. Ezzel az árnyékkal nem az a legnagyobb gond, hogy mások elől el akarjuk titkolni, a legnagyobb baj az, hogy magunk elől is. Rá se akarunk nézni, így meg se tudjuk ismerni, ezért kialakul a tőle való félelem. Őszintén szólva ez természetes is, hiszen attól félünk, amit nem ismerünk, amiről csak fél-elemmel, azaz fél tudással rendelkezünk.

Engedd meg, ismerd meg, barátkozz meg az árnyékkal, fogadd el a negatív oldaladat is. Ezzel nem kiszolgálatottá és gyengévé válsz, hanem teljes emberré, aki felelősséggel, szabad akaratából, és már nem félelemből cselekszik.

Pilát Gábor

Biztosan találkoztál már olyan szerelmespárral, akikre a környezetükben szinte mindenki egyöntetűen azt mondta, „Nagyon összeillenek, egymásnak lettek tetemtve!”

Majd telt múlt azt idő, s a rendkívüli együttállásból bizony nem lett semmi. Kiderült, hogy a szerelem önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy jó adag tudatossággal, önismerettel, etikával, felelősségvállalással és még néhány olyan dologgal, ami az érzelmeken túl a garancia lenne a jól működő párkapcsolathoz.

Túl sok olyan párkapcsolatot látni, amiről ugyan nem jelenthjük ki, hogy vergődnek vagy a szakadék szélén billegnek, de azt kijelenthjük, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot és tartósan megélni azokat az érzéseket amelyek lehetőség szintjén benne voltak. És miért? „Csupán” a szerelmen kívüleső összefüggések ismeretének hiánya miatt.

Létezik egy mondás, amit gyakran emlegetnek a különböző küzdősportokat oktató edzők. TRAIN HARD, FIGHT EASY! – EDZÉL KEMÉNYEN, HARCOLJ KÖNNYEDÉN!

Hiszem, hogy ez az igazság az élet legkülönbözőbb területeire is igaz. A párkapcsolatoktól a gyereknevelésig. Tanulj, gyakorolj sokat és vedd könnyen az akadályokat!

Az elmélet nem elég. A pilótát, a hídépítő mérnököt, a szakácsot nem elég elméletben kiképezni, hanem be kell gyakoroltatni vele a munka elvégzésének módját, a gyakorlati trükköket. Különben a repülők lezuhannak, a hidak összeomlanak, az étterem vendégei pedig ételmérgezéssel kerülnek korházba.

Soha ne érd be azzal, hogy valamit elméletben megtanulsz. Te sem feküdnél egy olyan sebész kése alá, aki csak elméletben tanulta meg a vakbélműtétet, de azt soha nem gyakorolta még. A profizmus sajnos nem valósul meg csupán attól, hogy valaki hangot ad reményeinek. Ezért megszenvednek. Mindenki. Te is. És nem kell templomok lépcsőin térden csúszni a kegyelemért, viszont a szívből jövő hitedre szükséged lesz az úton.

Belül mindenki egy igazi harcos. Te is. “Az igazi harcos pedig nem tökéletes, nem győz mindig….nem sérthetetlen…a jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá…” Téged is.

Pilát Gábor

21742891_1964126123856840_679088744966360291_n

21751756_1964765960459523_4122495295147195272_n

21433204_1964460677156718_9098997220479268971_n

 

By | 2017-10-18T14:27:38+00:00 September 17th, 2017|Uncategorized|0 Comments