Csak félbe ne hagyd!

A gyorsan romló kapcsolat

Néha egy párkapcsolat kísérteties hasonlóságot mutat a gyorséttermi sültkrumplival.

Amikor kiéhezve megrendeled a krumplit pultnál, vágyakozol utána, jó esetben nem az ízfokozók generálta függőség miatt. Esetleg túlvállalva magad azonnal a legnagyobbat kéred, és nem feltétlenül azért, mert akciós. Mert kell. Legfeljebb a maradékot kiszórod a szemétbe, legyen másnak is feladata vele.

Szóval, amikor frissen megkapod, kicsit talán sózod, és azonnal nekiesel. Jól is teszed, mert langyosan már csak kompromisszumokkal fogyasztható, ilyenkor jól jön mellé egy kis cukros üdítő. Csak, hogy rendesen csússzon. Azonban ha túlléped az időkorlátot, ami ebben az esetben nagyjából 10-12 perc, akkor ha csak nem vagy teljesen vak a valósággal kapcsolatban, már bánod, hogy nem az előző napi kaját vetted elő a hűtőből, és fogyasztottad el akár hidegen.

Egy nagy szerencsénk van, amiben egy kapcsolat mégis más. Tudsz érte tenni, hogy életben maradjon. Ha nem teszel, úgy jársz, mint a sültkrumpli. Ha teszel, de csak hellyel-közzel, akkor úgy, mint az autóknál az idővel egyre hanyagabbul vezetett szervizkönyv. Ott ugyan az idővel a pecsétek ritkulnak meg és fogynak el, egy kapcsolat esetében maga a kapcsolat.

Pilát Gábor

21192680_1958809581055161_1973065969944197089_n

Csak lassan a testtel!

Ha belepréseled a lelkedet a testedbe, halandóvá válsz. Ebben az állapotban megkapod az érzékszervi tapasztalatokat, és az sem zavar különösebben, hogy azok rendre átvernek. A szemed azt látja, hogy a föld lapos, és azt érzed, hogy mozdulatlan, de ezt már egy óvodás is tudja, hogy nem igaz.

A másik ilyen csapda, az idő. Egy hosszú repülőút, amikor különböző időzónákon haladsz keresztül, biztosan megzavarja az időérzélkésedet és felborítja a napi szokásos életritmusodat.

Számos kísérlet bizonyítja, hogy az idő értelmezése komoly befolyással bír az életműködésünkre. Az emberen kívül egyetlen élőlény sem tud különbséget tenni január és április, hétfő és péntek között. A különbség csupán a hozzá társított gondolat.

Ez eddig csupán egy érdekes megfigyelés, vagy játék a szavakkal, de ha azt a statisztikát nézzük, hogy a legtöbb ember januárban és hétfőn hal meg, akkor az már nem olyan vidám. A januárt meg lehet indokolni a hideggel, de a hétfőt nehéz lenne.

Mindenki ugyanarra a működési elven járó órára pillant, de a a saját belső időérzéklésük miatt, van akinek gyorsabban haladnak a mutatók, van akinek csak cammognak. Az élettani reakciók természetesen lekövetik ezeket. Amikor a test nem tudja tartani tartani a lépést, akkor egy esetleges szívroham következtében kilép az időből. A gyakran használt “kifutok az időből” kifejezés valósággá, és egyben testi tapasztalattá válik.

Ezek alapján a “lassan járj, tovább érsz” közmondást önkényesen át is írhatnánk: Lassan járj, tovább élsz.

Pilát Gábor

Kávézz veleme :). Kattints ide…

Ajánlatom: Kávézz velem!:)

Ajánlatom: Kávézz velem!:)

By | 2017-10-18T14:33:01+00:00 September 3rd, 2017|Uncategorized|0 Comments