Félelem ellen?

//Félelem ellen?

Félelem ellen?

Kapcsolat helyett kapcsolódás

A magánéleti és párkapcsolati bukást nem javítva fel hármasra se a munkahelyi ötös, se a pénz.

Egy férfi olyan mértékben várhat el párjától nőiességet, amennyire ő férfias. Ez fordított esetben sincs másként. Minél kevésbé érzik ezt egymáson, annál közömbösebbek, annál gépiesebbek és tompábbak lesznek egymással. Nem is tehetnek másként, hiszen minden baráti, üzleti, és társas kapcsolaton túl, a párkapcsolat a legjobb tükör arról, hogy mennyire értékeli a férfi és a Nő magát.

Alacsonyabb tudatossági szinten megelégszik az ember azzal, hogy kapcsolatban van. Magasabb szinten kapcsolódásra vágyik. Ott már kevesebb nem elég. És nem a telhetetlenség okán. Sokkal inkább azért, mert a semmibe és a kevésbe nem lehet beleerőltetni a sokat, jó érzéssel beletenni pedig lehetetlen.

Egy kapcsolat lehet jó, lehet langyos, lehet elviselhetetlen, és még 1000 féle lehet. A kapcsolódás csak egyfajta lehet. Tökéletes.

20863574_1952048321731287_8697356483347360494_o

Szakíts ha bírsz

“Megromlott a kapcsolatunk, válni akarok, viszont az ügyvédem és a könyvelőm a vagyonmegosztás miatt hallani sem akar róla. Az a javasolták, hogy inkább szégyenkezzek a nagy italszámlák miatt…” – mondta a tehetős ember, és töltött magának egy pohárral…

Időnként a bürokrácia, az osztozkodás procedúrája és az adóhivatal többet tesz a házasság szentségének megőrzéséért, mint az egyház.

Persze szándékosan is vaknak lehet maradni a valósággal kapcsolatban, és féltve a vagyont, vagy félve a magyánytól is együtt lehet maradni még hosszú évekig, sőt majd pezsgőt is lehet nyitni az ezüstlakodalom alkalmából a szokásos boldogtalanságban.

És szerencsére a folyamat minden részében lehet félni valamitől. Például az őszinteségtől, vagy a kapcsolatból való kilépéstől, esetleg az elengedéstől, vagy az egyedüllét bizonytalanságától. Mitöbb, eszközt se nehéz találni hozzá. Gyerekek, pénz, szeretők, munka, ital, vagyon, keserűség, önmarcangolás; végtelen sok módon lehet tagadni a bánatot, és el lehet kerülni a fájdalmat.

A válásban és az öngyilkosságban a sok közös vonás mellett van egy tényleges és lényeges különbség. Noha mindkettő a kudarc ki nem mondott beismerése, de a válást át és túl kell élni.

Nagy segítség ebben, ha az egyet egynek látjuk, a kettőt kettőnek, és ha megszűnt az életjel, akkor reggelente nem friss vizet viszünk a halott kutyának, hanem méltósággal eltemetjük, megygászoljuk és elengedjük, tudva azt, hogy “az egyetlen kivezető út az átvezető út”.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi mindent kaptunk akár a rossz kapcsolattól is, és nem szükségszerűen azt, amire számítottunk. A mondás szerint az ember olyan mint egy teafilter. Amíg nem dobják forró vízbe, nem derül ki milyen erős.

Ajánlom szeretettel!

Az ÉLJ könyvem…

Tabuk nélkül könyvem…

Minden más…

20914453_1952486235020829_886859404710940360_n (1)

By | 2017-10-13T06:26:30+00:00 August 20th, 2017|Uncategorized|0 Comments