A férfi egó

//A férfi egó

A férfi egó


A férfi egó

Tapasztalatom szerint, mi férfiak “egósabban” működünk, mint a Nők. Egy szakítás után például egy Nő képes telesírni egy százas papírzsebkendőt néhány óra leforgása alatt, sőt, ezt a műveletet napokig, vagy akár hetekig is gyakorolja. De! Eztán lezárja magában az ügyet. Egy férfi nagyobb valószínűséggel a szakítás utáni 3. napon már máshol gyűri a lepedőt, még mielőtt lezárná, kiértékelné és elengedné az előző kapcsolatát.

Melyik férj ne játszana el a gondolattal, hogy mit kezdene a szabadságával, ha nem lenne felesége? Vagy hányan várják a napot, amikor a feleségük üzleti útra megy, esetleg a vidéki szülőket látogatja meg.

Persze ha megtörténik a szerencsétlenség, és valamelyikük tényleg elveszíti a feleségét, nemcsak arra képtelenek, hogy csajozzanak, hanem arra is, hogy rendesen berúgjanak a haverokkal. Ugyanis ilyenkor jön a felismerés, hogy mit veszítettek el.

Amikor az életben a hiányaidra fókuszálsz, boldogtalan leszel. Inkább azt becsüld meg és azt értékeld amid van. Ha nem így teszel, az élet fog megtanítani arra, hogy azt értékeld amid volt.

A férfi Nő nélkül csupán egy értelmezhetetlen főnév

Az, hogy létezik kettősség, csupán segítség ahhoz, hogy megismerjük a világot, benne önmagunkat, és döntéseket hozhassunk. A dualitás viszonyítási pontokat ad nekünk a dolgok helyes megítéléséhez. A felismerések sosem parancsszóra történnek meg, hanem szabad akaratból.

Olyan valóságban élünk, ahol mindent kettősségben érzékelünk, mint anyag és szellem, jó és rossz, és a legalapvetőbb póluspár, a férfi és a Nő.

Minden pólus valamelyest magában hordozza saját ellenpólusát, így minden nőben vannak férfi tulajdonságok, és minden férfiben női jellemzők is. Egyetlen pólus sem távolítható el a világból, mert ezzel az ellenpárját is száműznénk, ezért nem az egyik oldalt kell választani és erősíteni, hanem egyesíteni kell az ellentéteket.

Az egységben nem létezik önmagában álló igen vagy nem. Ellentétek léteznek, de ez hozza közelebb az Egységet. A mondás szerint, “Aki negatív, az a felhőt látja. Aki pozitív az a Napot. A Bölcs az Eget látja.”

A világon mindennek megvan a maga ellenpólusa, a másik oldala. Ahogyan a belégzésnek szüksége van kilégzésre, a kilégzésnek is belégzésre. Ha valamelyik oldal túl nagy hangsúlyt kap, felborul az egyensúly. Az asztmás például túlzásba viszi a belégzést, és “elhanyagolja” a kilégzést.

Amennyiben valami ellen harcolsz, energiát adsz neki, és megerősíted. Ezért soha ne az elnyomás, vagy a párod rossz tulajdonsága ellen küzdj. Minthogy egy jó párkapcsolat alapfeltétele az, hogy jó állapotban vannak a résztvevők, ezért a legtöbbet a a kapcsolatodon is akkor tudsz javítani, ha először önmagadat hozod jó állapotba. Ha megtalálod saját magadat, a saját megvilágosodásodat. Csak eképpen tudod felismerni a két pólus közötti egyet, így a látszólagos kettősség megszűnik, és újra összhangban leszel önmagaddal, a társaddal és az élettel.

Szerepjáték fiúknak és lányoknak

Amikor a férfi vagy a Nő nem adhatja önmagát, hanem szerepet kell játszania, miközben az erőfeszítésbe belebetegszik, biztosan nem a szeretet útján halad. Ezen az úton csupán a szeretet utánzata, a rossz dublőr kíséri, de méginkább vezeti.

A belső erő adta valódi önbizalom csak akkor törhetne felszínre benne, ha legalább sávot váltana, és lemondana az érdekkepcsolatról. Ezt nem mindig könnyű megtenni, hiszen ezen az úton is van örömforrás. Igaz csak annyi, amennyit érzékel, amennyit megiszik, megeszik, megvásárol vagy megszerez.

Az ágyékorientált, a pénzmotivált, és a hataloméhes ember türelmetlen. Szellemi erőtlenségét azzal palástolja, hogy lerövidíti, levágja az utat, tehát csal, miközben lelke mélyén ő is tudja, hogy a belső értékek feltárásához idő kell.

A gyenge ember maximum a másiknak akar bizonyítani, és kétségbe is esik ha ez rövid időn belül nem jön össze. Az erős csak akkor retteg, ha elveszíti a hitet önmagában vagy az életben, mert tudja, hogyha az anyagból kivonul a lélek, az önmagában nem életképes, és egyszerűen csak összeomlik.

Minthogy szaharból nem lehet se stabil, se illatos várat építeni, ezért a legjobb ha megtalálod magadban az igényes énedet, mert csak akkor fogsz igényes társat találni magadnak.

Ajánlom szeretettel!

Az ÉLJ könyvem megvásárlása…

Tabuk nélkül könyvem megvásárlása…

Minden más…

IMG_7732

16508383_1857085854560868_6195954023078746027_n

By | 2017-10-13T06:28:14+00:00 August 8th, 2017|Uncategorized|0 Comments